mandag 2. januar 2012

Motivasjon, ekte eller kunstig?

Situasjonsrapport fra huskestativet i høst!
5 åringen sier: "bestemor jeg så en hønshauk på tunet vårt". Å jasså, hvordan kunne du vite det var en hønshauk, da? Ååååååååååå, det er jo bare å gå på bildesøk det!!! Ja....... "og så kan du gå på tekstsøk etterpå, da!!!! Ja........"

På bilturen hjemover begynte jeg virkelig  å reflektere over hvilke måter jeg kommer til å kommunisere med barnebarna mine på i framtida; - facebook, blogg, skype..............jeg kjente jeg ble litt svimmel av bare å tenke på ordene!  Hvilken skolehverdag kommer de til å møte? Kommer jeg til å kjenne meg igjen i den, og kommer jeg til å kunne hjelpe dem med leksene i framtida?

Midt oppe i disse mer familiære forholdene, er det også viktig for meg som profesjonell yrkesutøver å tilegne meg bedre kunnskaper om IKT, læring og vurdering. PC -en brukes hver dag, men det er nok bare en brøkdel av mulighetene jeg utnytter i læringsarbeidet i klasserommet.

Derfor, da muligheten for å delta på dette studiet kom trengte jeg egentlig ikke lang tid på å bestemme meg. Den skrekkblandede fryden kom da vi satt i bilen på vei til Drammen og første samling!

5 kommentarer:

 1. Bra Anne Margrethe! Lurer på om det ikke kommer noe nytt snart? FB osv varer vel ikke evig?

  SvarSlett
 2. Ja, hva blir det neste? Sitter med mange av de samme spørsmålene som deg. Blir dette fremtidens skole? Tror nok ikke at "gamle" metoden tavleundervisninger vil forsvinne. Det handler vel om å bruke "litt og hvert".

  SvarSlett
 3. Interessant perspektiv på tiden vi lever i....her gjelder det å henge med:)

  SvarSlett
 4. Er denne anekdoten verkeleg sann? Om bildesøk? Fantastisk, i så fall ;)

  SvarSlett